Η «θεία» και η δράση του κυκλώματος ναρκωτικών με τους Λιμενικούς

Τον ρόλο του Ντένζελ Ουάσινγκτον που παρεμπιπτόντως του χάρισε το Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου, φαίνεται να ζήλεψαν δυο αξιωματικοί του Λιμενικού. Τον έναν η εγκληματική οργάνωση στην οποία φέρεται να ήταν μέλος, τον αποκαλούσε «ο ανιψιός» ενώ ο δεύτερος είναι στέλεχος στην ίδια υπηρεσία και του παρείχε κάλυψη και πρόσβαση στις αποθήκες με τα κατασχεμένα ναρκωτικά.

Ο τρόπος δράσης των δύο λιμενικών ταυτίζεται σε πολλά σημεία με το σενάριο του Training Day με τη μόνη διαφορά ότι στη προκειμένη περίπτωση οι πρωταγωνιστές δεν σωριάζονται νεκροί στην άσφαλτο από τα πυρά Ρώσων μαφιόζων όπως ο Ντένζελ Ουάσινγκτον ως Αλόνζο Χάρις αλλά μάλλον πρόκειται να καταλήξουν σε κάποιο από τα στενάχωρα κελιά του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης που έχει στη διάθεση του το protothema.gr, «ο ανιψιός» έβγαζε τα ναρκωτικά από την αποθήκη με τα κατασχεμένα, προσθέτοντας στα παραβιασμένα σακιά «ενέσεις» κόλλας πλακιδίων για να μην χάσουν βάρος και τα έδινε στην αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, γνωστή στο Πειραιά, ως «η θεία».

Πρόκειται για 71χρονη έγκλειστη των φυλακών Κορυδαλλού, παλιά καραβάνα στη διακίνηση ναρκωτικών με τόπο δράσης τον Πειραιά, ο άντρας της οποίας είχε καφενείο μέσω του οποίου γίνονταν τα νταραβέρια τις περασμένες δεκαετίες. Όταν ο άντρας της πέθανε, το πόστο με τα νταραβέρια το ανέλαβε εκείνη.

Η «θεία» ασκούσε μεγάλη επιρροή στα υπόλοιπα 12 μέλη της οργάνωσης τα οποία δεν τολμούσαν να την αμφισβητήσουν και πειθαρχούσαν στις εντολές της σαν στρατιωτάκια.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use