Πού βρίσκεται σήμερα το αιματοβαμμένο ταγιέρ της Τζάκι Κένεντι

Στις 22 Νοεμβρίου και με αφορμή την 60ή επέτειο της δολοφονίας του προέδρου Τζον Κένεντι, προσωπικά αντικείμενα που σχετίζονται με την τραγωδία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε μουσειακές εκθέσεις στο Ντάλας, όπου έλαβε χώρα το φρικτό έγκλημα, και στην πρωτεύουσα της Αμερικής, την Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, ορισμένα εμβληματικά κομμάτια που βρέθηκαν στο επίκεντρο εκείνη τη φρικιαστική ημέρα παρέμειναν κρυμμένα από τη δημόσια θέα, όπως το ροζ τουίντ ταγιέρ της Πρώτης Κυρίας Τζάκι Κένεντι, το οποίο ήταν ποτισμένο με αίμα καθώς καθόταν δίπλα στον σύζυγό της στην προεδρική λιμουζίνα όταν έπεσαν οι μοιραίοι πυροβολισμοί.

Σήμερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, το σύνολο της Τζάκι συντηρείται υπό ελεγχόμενες κλιματολογικές συνθήκες και φυλάσσεται σε ειδικά δοχεία στα Εθνικά Αρχεία της Ουάσιγκτον. Η πρόσβαση σε αυτό απαγορεύεται από τη δημόσια έκθεση, την έρευνα ή οποιαδήποτε άλλη χρήση. Αυτοί οι όροι ισχύουν επίσης για τις αιματοβαμμένες κάλτσες της, καθώς και για τα παπούτσια και την τσάντα που έφερε εκείνη την ημέρα, τα οποία ήταν και τα δύο χρώματος navy, για να ταιριάζει με το μεταξωτό τελείωμα που είχε το κοστούμι, το πουκάμισό της, αλλά και η προεδρική λιμουζίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use