Μια νέα χρηματοδότηση, της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, με την οποία θα ανακατασκευαστούν δεκάδες σχολεία της Αθήνας, εξασφάλισε ο δήμος Αθηναίων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, κατά τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στην οδό Βαφειοχωρίου 22 στου Γκύζη.
Ο κ. Δούκας ευχαρίστησε αρχικά την Κάρμεν Ρουγγέρη που με δυο ακόμη καλλιτέχνες είπε παραμύθια στα παιδιά και στη συνέχεια τόνισε ότι «χαίρομαι πάρα πολύ, διότι γεννήθηκα κάπου εδώ πιο πάνω, και η περιοχή αυτή έχει πάρα πολλές αναμνήσεις και είχαμε πει να ξεκινήσουμε από εδώ πολύ ωραία πράγματα».
Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «ανοίξαμε αυτή την παιδική χαρά, που νομίζω ότι είναι ένα πολύ όμορφο στολίδι σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και το είχαμε ανάγκη. Θα ανοίξουμε και στα Άνω Πατήσια μια ακόμη, δουλέψαμε ήδη ανακατασκευές σε έξι σχολεία, στη δική μας κοινότητα. Είναι ένα καλό παράδειγμα πώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μαζί και να έχουν πρακτικό αποτέλεσμα».
Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Δούκας προσέθεσε ότι «με την λειτουργία αυτών των δύο παιδικών χαρών εγκαινιάζουμε μια μεγάλη προσπάθεια, που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, με την λειτουργία 11 ακόμη παιδικών χαρών και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Ταυτόχρονα, εφαρμόζουμε ένα εντατικό πρόγραμμα, και δημιουργούμε σύγχρονους, ασφαλείς και ελεύθερους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά στις γειτονιές της πόλης μας. Πιστοποιούμε καθημερινά, ότι και οι 87 παιδικές χαρές στο δήμο μας είναι ασφαλείς και τηρούν όλες τις προδιαγραφές».
Ακολούθως, ο δήμαρχος τόνισε ότι πέρα από τις δυο παιδικές χαρές «ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα αναβάθμισης και σε έξι σχολεία του δήμου μας. Τα σχολεία και η μετατροπή τους σε αξιοπρεπείς χώρους μάθησης για τα παιδιά μας, είναι η μεγάλη πρόκληση για την δημοτική μας αρχή. Το εννοούμε, δεν είναι σχήμα λόγου. Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώσαμε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης σε 127 σχολικά κτίρια, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές και ανανεωμένο περιβάλλον για τους μαθητές. Σε εξέλιξη είναι η διαγωνιστική διαδικασία, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, για σημαντικά έργα συντήρησης και στα υπόλοιπα σχολικά κτίρια. Όμως αυτές οι παρεμβάσεις δεν αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα. Η πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων στην Αθήνα, έχουν κλείσει μισό αιώνα ζωής, πολλά στεγάζονται σε παλιά σπίτια ή αποθήκες. Άμεσα οι αρμόδιοι οφείλουν να δουν με προσοχή το θέμα της σχολικής υποδομής, και να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κατασκευής νέων, σύγχρονων σχολικών κτιρίων. Δεν μπορεί τα παιδιά να περνούν το 1/3 της μέρας τους σε αφιλόξενους, ακατάλληλους χώρους. Ο δήμος θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται για την βελτίωση της σχολικής υποδομής, και θα αξιοποιεί γι’ αυτό κάθε πρόσφορο μέσο» ανέφερε κλείνοντας ο δήμαροχς Αθηναίων Χάρης Δούκας.