Στα 2,30 ευρώ “πέταξε” η αμόλυβδη στο κέντρο της Αθήνας

Στα 2,30 ευρώ "πέταξε" η αμόλυβδη στο κέντρο της Αθήνας Στα 2,30 ευρώ "πέταξε" η αμόλυβδη στο κέντρο της Αθήνας

Χωρίς «φρένο» συνεχίζεται το ράλι στην τιμή της βενζίνης η οποία ξεπέρασε πλέον τα 2 ευρώ πανελλαδικά. Παράλληλα, μεγάλος είναι ο προβληματισμός για την πορεία των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα έχει φτάσει στα 2,006 ευρώ/λίτρο (στοιχεία 12/9). Πάντως, σύμφωνα με τη Μαρία Ζάγκα, πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Αττικής, η τιμή «πέταξε» στο κέντρο της Αθήνας στα 2,30 ευρώ!

Όπως αναφέρει το δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων, το Diesel Κίνησης σκαρφάλωσε στα 1,796 ευρώ/λίτρο, ενώ το υγραέριο στα 0,876. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η ακριβότερη βενζίνη πωλείται στα Δωδεκάνησα, όπου η μέση τιμή της κινείται στα 2,167 ευρώ/λίτρο.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΙ:

Γιατί ανεβαίνει η τιμή στη βενζίνη

Το ράλι ανόδου των τιμών ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση, αρχικά, της απόφασης, από πλευράς της Σαουδικής Αραβίας αλλά και της Ρωσίας στις αρχές του καλοκαιριού για μείωση της παραγωγής. Η υλοποίησή της στη συνέχεια προκάλεσε νέες διαδοχικές αυξήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εκτιμάται μάλιστα ότι εφόσον η τρέχουσα διεθνής κατάσταση διατηρηθεί και την ίδια στιγμή ζήτηση παραμένει αυξημένη, η ανοδική πορεία των τιμών δεν θα σταματήσει. 

Διαβάστε επίσης:  Ένα ακόμη περιστατικό βίας σημειώθηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης κρατούσαν όμηρο συμμαθητή τους
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο