Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Europa Conference League

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Europa Conference League Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Europa Conference League
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Europa Conference League

Λίγες ώρες έμειναν για τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 22:00 και η Νέα Φιλαδέλφεια μοιάζει με «αστακό». Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί σε κάθε σημείο γύρω από το γήπεδο, δεκάδες θα είναι όλη την ημέρα τα αστυνομικά μπλόκα, ενώ αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται ακόμα και στους πεζούς.

Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις σήμερα για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου λόγω των πρωτόγνωρων μέτρων της Αστυνομίας, ενόψει του τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα, στο AEK Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ήδη οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας ζουν σε καθεστώς… lockdown. Ακόμη και η απλή μετακίνηση στα σπίτια τους, απαιτεί… διαπίστευση, καθώς έχει αποκλειστεί κυριολεκτικά ολόκληρη η περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια ή και τρομοκρατικές ενέργειες.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

O σχεδιασμός περιλαμβάνει:

  • το σύνολο των αναγκαίων μέτρων, προσδιορίζοντας με σαφήνεια, τον αριθμό και τα καθήκοντα των εμπλεκομένων αστυνομικών και υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής της αθλητικής αναμέτρησης και των παράλληλων εκδηλώσεων,
  • την προστασία αθλητών και λοιπών αθλητικών παραγόντων, θεατών, επισήμων, αξιωματούχων, δημοσιογράφων κ.λπ.,
  • την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής συγκέντρωσης, παραμονής και μεταφοράς των φιλάθλων,
  • την εξασφάλιση άνετης προσέλευσης – παραμονής και αποχώρησης των φιλάθλων από την εγκατάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για άτομα με αναπηρία,
  • την πρόληψη πράξεων βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων και γενικότερα την αποτροπή και αποθάρρυνση έκνομων ενεργειών.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας Αρχής, μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας, με συνεχόμενες συναντήσεις συνδέσμων της Ελληνικής Αστυνομίας και της UEFA.

Διαβάστε επίσης:  ΣΟΚ: Σκότωσε τη σύντροφό του και την «έχτισε» με τσιμέντο στο μπαλκόνι

Ηλεκτρικός… μόνο για φιλάθλους

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ σήμερα το απόγευμα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τους φιλάθλους, ενώ τα τελευταία βαγόνια για τους πολίτες θα αναχωρήσουν στις 17:00.

Οι οπαδοί θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένα σημεία και θα μετακινηθούν οργανωμένα προς το γήπεδο.

Εκείνοι του Ολυμπιακού, που έχουν προμηθευτεί κόκκινο εισιτήριο, θα συγκεντρωθούν στο ΣΕΦ και στις 18.30 θα αναχωρήσουν με το τρένο για τον σταθμό του Περισσού, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Από εκεί, συνοδεία αστυνομικών, θα μεταβούν πεζή στο γήπεδο.

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα, που θα έχουν το μπλε εισιτήριο, θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και από εκεί θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο πάρκο Μικρασιατών και ακολούθως με τα πόδια στο γήπεδο.

Ο μεγάλος όγκος των ιταλών φιλάθλων αναμένεται με πτήσεις τσάρτερ και με πλοία στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας ανήμερα του τελικού.

Οι κάτοχοι των λευκών εισιτηρίων, οι ουδέτεροι φίλαθλοι δηλαδή, θα εξυπηρετούνται από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο και θα αποβιβάζονται στον Περισσό.

Κατά μήκος των συρμών και στις γέφυρες θα υπάρχουν αστυνομικοί. Συνολικά περισσότεροι από 5.000 θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ θα επιστρατευτούν drones και αντι-drones.




Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο