Αλαλούμ με τις απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς – Απίστευτη ταλαιπωρία στους δρόμους

Αλαλούμ με τις απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς - Απίστευτη ταλαιπωρία στους δρόμους Αλαλούμ με τις απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς - Απίστευτη ταλαιπωρία στους δρόμους

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται στους δρόμους της πρωτεύουσας λόγω της απεργίας στα μέσα μεταφοράς, ενώ αυτή την ώρα κλείνει και το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή την ώρα, ξεκινούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και την πλατεία Κλαυθμώνος.






Λόγω των συγκεντρώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή την ώρα παρατηρούνται:
• Στην Πειραιώς από Ταύρο προς Αθήνα
• Στην λεωφόρο Αθηνών προς την Αθήνα
• Στην Πατησίων
• Στην Βασ. Σοφίας προς τη Βουλή
• Στα δύο ρεύματα της Αρδηττού






Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
• Κανονικά κυκλοφορούν αυτή την ώρα τα λεωφορεία και τα τρόλεΪ
• Το μετρό και ηλεκτρικός (γραμμές 1, 2 και 3) δεν λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
• Το τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 13:30
• Στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Στη δικαιοσύνη κατά 2 Σωματείων εργαζομένων της εταιρείας προσφεύγει η ΣΤΑ.ΣΥ, καταθέτοντας απεργιακή αγωγή, μετά την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης αργά το βράδυ της Τετάρτης 20/09.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ, «το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, εξήγγειλαν μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 24ωρη απεργία για την επόμενη ημέρα, σε αντίθεση με όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία.
Κατά πάγια πρακτική τους, προκηρύσσουν για μια ακόμη φορά κυριολεκτικά την “τελευταία” στιγμή απεργιακές κινητοποιήσεις, που προκαλούν τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους επιβάτες και δεν μπορούν, λόγω των χρονικών περιορισμών, να κριθούν από τα δικαστήρια».
Η ΣΤΑ.ΣΥ, συνεχίζει η ανακοίνωση, προσέφυγε στη δικαιοσύνη νωρίτερα σήμερα, αναμένοντας τις αποφάσεις σωματείων εργαζομένων της εταιρείας, που συνεδρίαζαν προγραμματισμένα, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο και κάθε νομική δυνατότητα που της δίνεται.
Η προσφυγή έγινε κατά της απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις, που αντιτίθεται στα όσα προβλέπει ρητώς η διαιτητική απόφαση (1/2023) του ΟΜΕΔ, που ορίζει τις προϋποθέσεις κήρυξης νόμιμης απεργίας και το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας, ειδικά για τη ΣΤΑ.ΣΥ.
Τέλος η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητά συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί στις αυριανές μετακινήσεις του. Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Στη συμπρωτεύουσα, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Διαβάστε επίσης:  «Θα σου σπάσω τα μούτρα» - 14χρονος επιτέθηκε σε καθηγήτρια που του έκανε παρατήρηση για το κινητό
Ακολουθήστε το newstok.gr στο Google News για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο