Στη φυλακή μέλος αίρεσης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη δίχρονη κόρη της, επειδή δεν έκανε σωστά τις δουλειές της

Στη φυλακή μέλος αίρεσης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη δίχρονη κόρη της Στη φυλακή μέλος αίρεσης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη δίχρονη κόρη της
Στη φυλακή μέλος αίρεσης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη δίχρονη κόρη της

Η υπόθεση της μικρής Τίλι Κρεγκ, που εξαφανίστηκε το 1987 από τη φάρμα του «Υπουργείου του Θεού» στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, ολοκληρώθηκε με την καταδίκη της μητέρας της, Έλεν Ρέιτσελ Κρεγκ.

Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αναζήτησης από τον πατέρα της, αποκαλύφθηκε ότι η Τίλι είχε σκοτωθεί από τη μητέρα της όταν ήταν μόλις δύο ετών. Η Έλεν, η οποία ζούσε με την κόρη της σε ένα κοινόβιο αίρεσης, εκδιώχθηκε από την ομάδα και κατάφερε να διαφεύγει από τις αρχές μέχρι το 2021, όταν εντοπίστηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Η δίκη της κατέληξε σε καταδίκη της σε εννέα χρόνια κάθειρξη, με δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους μετά από έξι χρόνια, τον Νοέμβριο του 2027. Η δικαστής αναγνώρισε ότι η Κρεγκ δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει σοβαρό κακό στην κόρη της, αλλά τόνισε πως η απώλεια της Τίλι ήταν μια τραγωδία πέρα από κάθε περιγραφή.

«Πέθανε στα χέρια κάποιου που ο ρόλος του ήταν να την προστατεύσει», είπε η δικαστής.

Σε επιστολή της  που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η γυναίκα  ζήτησε συγγνώμη για το έγκλημά της, υποστηρίζοντας ότι «κάτι της συνέβη» ως μητέρα στο αγρόκτημα.

«Οι πράξεις μου ήταν φρικτές, τρομερές, φρικτές». «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου για όσα έχω κάνει», έγραψε, προσθέτοντας ότι ήθελε «δικαιοσύνη» για την κόρη της και ότι ήταν «συμφιλιωμένη»με τη φυλάκισή της.

Ο αρχηγός αποτέφρωσε το κοριτσάκι και σκόρπισε τις στάχτες της

Η Ελεν ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη δίχρονη κόρη της με έναν πλαστικό σωλήνα επειδή δεν σκούπιζε σωστά. Δεν ήθελε στην πραγματικότητα να την σκοτώσει – τα παιδιά στην κοινότητα της αίρεσης έπρεπε να κάνουν δουλειές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, και συχνά τιμωρούνταν με ένα κομμάτι μαύρο πλαστικό σωλήνα.

Διαβάστε επίσης:  Έφυγε από την ζωή ο Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

Όταν όμως διαπίστωσε ότι η μικρούλα Τίλι δεν ανέπνεε πια, έβαλε το πτώμα της στην  μπανιέρα και κάλεσε τον αρχηγό της αίρεσης  Alexander Wilon – ή “Papa” (Πατέρας) – να επιστρέψει.

Αφού προσευχήθηκε για την ανάσταση του κοριτσιού, ο Wilon κατηγορείται ότι αποτέφρωσε την Τίλι, σκόρπισε  τις στάχτες της και απαγόρευσε στα μέλη της αίρεσης  να μιλήσουν για αυτό που συνέβη.

Ο Wilon κατηγορήθηκε στη δίκη ως συνένοχος και βοηθός στη δολοφονία της Τίλι – και αργότερα για ξεχωριστές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση – αλλά ο ανίατος άρρωστος άνδρας έκτοτε κρίθηκε ακατάλληλος να δικαστεί.

Πηγή: skai.gr

About The Author