Χειροπέδες σε οδηγό ταξί – Έκοβε πλαστές αποδείξεις με εικονικό ΑΦΜ

Χειροπέδες σε οδηγό ταξί Χειροπέδες σε οδηγό ταξί

Tην Τρίτη 17/0 συνελήφθη οδηγός ταξί, 49 ετών, από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής καθώς  εξέδιδε φορολογικές αποδείξεις με εικονικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου επεμβαίνοντας στο λογισμικό του ταξιμέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος άνδρας,  κατηγορείται ότι είχε πραγματοποιήσει παραβίαση της σφραγίδας του ταξιμέτρου και επέμβαση στο λογισμικό του με αποτέλεσμα να εκδώσει συνολικά άνω των -5.000- φορολογικών αποδείξεων, χρησιμοποιώντας εικονικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).

Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος απέκρυψε από τις αρμόδιες Αρχές το χρηματικό ποσό των -79.286- ευρώ για το οποίο δεν έχει καταβληθεί ο Φ.Π.Α. που αναλογεί.

Επιπρόσθετα ο 49χρονος είχε εισπράξει υπερβολικό κόμιστρο σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις, θέτοντας το ταξίμετρο σε διπλή χρέωση αντί μονής χρέωσης κατά το ωράριο που δεν προβλέπεται από το νόμο.

Αφού συνελήφθη οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για παράβαση των νόμων περί κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, περί καταδολίευσης των οργάνων μέτρησης ταξιμέτρου και ταμειακής μηχανής και για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, ενώ αντίγραφο της φορολογικής μνήμης του ταξιμέτρου θα αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω οικονομικό έλεγχο.

Ανάλογοι έλεγχοι με στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους μετακινούμενους πολίτες πραγματοποιούνται ανελλιπώς.

About The Author