Φεστιβάλ Βενετίας: Στον Πέδρο Αλμοδόβαρ ο Χρυσός Λέοντας

Πέδρο Αλμοδόβαρ ο Χρυσός Λέοντας Πέδρο Αλμοδόβαρ ο Χρυσός Λέοντας

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα από τη Μόστρα της Βενετίας, αποσπώντας ένα από τα σημαντικότερα βραβεία της καριέρας του, στα 74 του χρόνια, για την πρώτη του αμερικανική ταινία.

Η ταινία, με τίτλο «The Room Next Door», παρουσιάζει την ιστορία υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, με πρωταγωνίστριες τη Βρετανίδα ηθοποιό Τίλντα Σουίντον και την Αμερικανίδα Τζούλιαν Μουρ. Ο Αλμοδόβαρ, πρώην enfant terrible της ισπανικής Μόβιδα, συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Η ταινία The Room Next Door αφηγείται την αναθέρμανση μιας παλιάς φιλίας ανάμεσα στην επιτυχημένη συγγραφέα Ίνγκριντ και τη Μάρθα, όταν η τελευταία μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια. Η Μάρθα, ανταποκρίτρια πολέμου και αποξενωμένη μητέρα, ζητά από την Ίνγκριντ να της σταθεί στα τελευταία της στάδια ζωής. Έχοντας προμηθευτεί από τη μαύρη αγορά χάπι ευθανασίας και απογοητευμένη από την αποτυχία των θεραπειών, η Μάρθα νοικιάζει ένα σπίτι στην εξοχή της Νέας Υόρκης, στα λιβάδια του Γούντστοκ. Ζητά από την Ίνγκριντ να μείνει μαζί της, υποσχόμενη να κρατήσει τις τελευταίες της στιγμές όσο το δυνατόν πιο ήρεμες και αξιοπρεπείς.

About The Author