Μεγάλη φωτιά στην λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές οχημάτων

Μεγάλη φωτιά στην λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου Μεγάλη φωτιά στην λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου
Μεγάλη φωτιά στην λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή χορτολιβαδική έκταση στην Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου.

Η φωτιά κινείται κοντά σε κατοικημένη περιοχή με διάσπαρτες κατοικίες και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Λίγο μετά τις 14.20 το μεσημέρι τρίτο μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να απομακρυνθούν από Κίτσι προς Βάρη.




Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωσταντέλλος είπε ότι φωτιά έχει αρχίσει και μπαίνει στα σπίτια.

Ανέφερε πως πρόκειται για μία σύνθετη φωτιά που εξελίσσεται και πως η φωτιά έχει μπει σε δύο σπίτια – σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε πάρκινγκ σκαφών. Νωρίτερα, λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, νέο μήνυμα – δεύτερο –  εστάλη από το 112 στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν από Λαμπρικά προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσκολεύει την επιχείρηση της κατάσβεσης.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use