Ο Πούτιν στη Βόρεια Κορέα – Η πρώτη του επίσκεψη μετά από 24 χρόνια, συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Πούτιν στη Βόρεια Κορέα – Η πρώτη του επίσκεψη μετά από 24 χρόνια Ο Πούτιν στη Βόρεια Κορέα – Η πρώτη του επίσκεψη μετά από 24 χρόνια
Ο Πούτιν στη Βόρεια Κορέα – Η πρώτη του επίσκεψη μετά από 24 χρόνια

Για διήμερη επίσκεψη, στη Βόρεια Κορέα  έφτασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επιδιώκοντας στενότερες σχέσεις με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Πρόκειται για την πρώτη μετά από 24 χρόνια.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσγειώθηκε στην Πιονγκγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τη Βόρεια Κορέα για την υποστήριξή της στην εισβολή του στην Ουκρανία και δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στενά για να ξεπεράσουν τις δυτικές κυρώσεις.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα ότι η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει σταθερά τις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας που διεξάγονται στην Ουκρανία», έγραψε ο Πούτιν στο άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας (KCNA).

Ανέφερε ακόμη ότι οι δύο χώρες «αναπτύσσουν τώρα ενεργά την πολύπλευρη εταιρική σχέση», για παράδειγμα διατηρώντας την «κοινή γραμμή και στάση της Μόσχας και της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνει ότι οι δύο χώρες θα επιδιώξουν επίσης βαθύτερους δεσμούς στον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Είπε, ακόμη, ότι οι χώρες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται «αποφασιστικά» εναντίον των προσπαθειών της Δύσης, όπως τις χαρακτήρισε, «να εμποδίσουν την εγκαθίδρυση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό της δικαιοσύνης».

Πηγή: DW


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use