Η Βρετανία δεν βλέπει φέτος καλοκαίρι – Οι δυτικές περιοχές τη χώρας πλήττονται ήδη από έντονες βροχές

Η Βρετανία δεν βλέπει φέτος καλοκαίρι. Οι δυτικές περιοχές τη χώρας πλήττονται ήδη από έντονες βροχές. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας καλεί τις αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση και προειδοποιεί τους πολίτες ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις δεν θα σταματήσουν μέχρι τον Ιούλιο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail», η Γηραιά Αλβιώνα συνεχίζει να πλήττεται από έντονες βροχές και ισχυρούς ανέμους. Ο άστατος καιρός στη χώρα εν μέσω θέρους θα συνεχιστεί και μάλιστα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα είναι περισσότερες οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Οι δυτικές περιοχές τη χώρας πλήττονται ήδη από έντονες βροχές, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται σήμερα στα ανατολικά αργά το απόγευμα, γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

Οι βρετανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους στην Ουαλία, στις ακτές της Θάλασσας της Ιρλανδίας και στις νότιες ακτές του Ντέβον και της Κορνουάλης.

Αύριο θα σημειωθούν θυελλώδεις βροχές με πιθανές καταιγίδες στα νότια της χώρας αλλά και στα βόρεια τμήματα της Σκωτίας, όπου θα πνέουν και πάλι ισχυροί άνεμοι. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Στο Λονδίνο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρέξει με τον υδράργυρο να δείχνει 18 Βαθμούς Κελσίου.

Οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τον Ιούλιο για να δουν υψηλότερες θερμοκρασίες λόγω των ψυχρών ανέμων που πνέουν από την Αρκτική, εξηγούν οι εμπειρογνώμονες.

Στη Βρετανία, η μέση θερμοκρασία είναι τρεις έως πέντε βαθμούς χαμηλότερη από την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, Σίμον Πάτριτζ, «φαίνεται ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κοντά ή ελαφρώς κάτω από τον μέσο όρο για το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου Ιουνίου. Τις επόμενες δύο νύχτες περιμένουμε να δούμε ακόμη και παγετό σε μερικές περιοχές. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Σκωτία και πιθανώς στη βόρεια Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου ο υδράργυρος θα μπορούσε να πέσει στο μηδέν».

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use