Πρωταθλητές Ελλάδας στο μπάσκετ οι πράσινοι μετά από μία ιστορική ανατροπή

Μετά από έναν αγώνα πραγματικό θρίλερ… ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει μία ιστορική ανατροπή στη σειρά των τελικών της Basket League. Για πρώτη φορά μετά το 2002 και την ΑΕΚ, οι πράσινοι επέστρεψαν από το 0-2 στους τελικούς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας τρεις σερί νίκες επί του Ολυμπιακού.

Περίπου 20 ημέρες αφού «έραψε» το 7ο αστέρι στη φανέλα του, με την κατάκτηση του τίτλου της Euroleague στο Βερολίνο, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη σεζόν με έναν δεύτερο τίτλο, αυτόν του Πρωταθλητή Ελλάδας. Οι «πράσινοι» μπήκαν με πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών, ως πρώτοι στην κανονική περίοδο έναντι του δεύτερου στη regular season Ολυμπιακού, αλλά είδαν τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το “break” στο ΟΑΚΑ στο Game 1 και εν συνεχεία να αναδεικνύονται νικητές και στο ΣΕΦ, για το 0-2. Όμως, ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, απάντησε με δύο σερί νίκες, περνώντας νικηφόρα και από το ΣΕΦ, στο Game 4 ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά. Και στην τελευταία μάχη «αιωνίων» της σεζόν, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν, μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους… ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την ανατροπή τους και χάρισαν στον κόσμο τους το βαρύτιμο τρόπαιο.

Tραυματίστηκε από τον συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Τζέριαν Γκραντ ο Κέντρικ Ναν στην 4η περίοδο και του έσπασαν τρία δόντια, αλλά συνέχισε ν’ αγωνίζεται.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 48-39, 65-64, 87-82

Πηγή: sport-fm.gr

 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use