Συνεχίζουν απεργίες – κινητοποιήσεις οι Γάλλοι μέσα στην εβδομάδα

Τίποτα δεν τελείωσε για τους Γάλλους. Και την ερχόμενη εβδομάδα θα απαντήσουν στον Γάλλο Πρόεδρο με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε απεργιακό κλοιό θα εξακολουθήσει να βρίσκεται η Γαλλία και την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις κατά του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας που προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ταξιδεύει την ερχόμενη Τρίτη (04.04.2023) για την Κίνα και τους εργαζόμενους να προετοιμάζονται στις 6 Απριλίου για τον ενδέκατο γύρο των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του νέου συνταξιοδοτικού, η πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αυτήν την εβδομάδα να κατευνάσει τα πνεύματα στη χώρα.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τετάρτη (05.04.2023), η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας. Μια συνάντηση από την οποία ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξουν νέα δεδομένα, αφού η μεν κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της υπέρ της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος και τα συνδικάτα στις θέσεις τους κατά.

 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use