Παιανία: Από καλεσμένοι σε γάμο βρέθηκαν στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα

Παιανία: Από καλεσμένοι σε γάμο βρέθηκαν στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα Παιανία: Από καλεσμένοι σε γάμο βρέθηκαν στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα
Παιανία: Από καλεσμένοι σε γάμο βρέθηκαν στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα

Για εργαστηριακό έλεγχο έχουν σταλεί δείγματα από τον γαμήλιο μπουφέ που έστειλε 11 άτομα στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα.

«Δεν ξέρουμε ποια τροφή μας το προκάλεσε» λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS μια καλεσμένη που κατέληξε να νοσηλεύεται μετά το γλέντι με εμετούς και διάρροιες.

«Έχουμε γυρίσει στο σπίτι μας. Είμαστε καλά τώρα. Οι γιατροί στο νοσοκομείο εντόπισαν το μικρόβιο».

Τουλάχιστον 50 ήταν τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης στους 254 καλεσμένους με ορισμένους μάλιστα να καταγγέλλουν πως είδαν τα φαγητά του μπουφέ εκτεθειμένα στον ήλιο για πολύ ώρα.

«Το catering που είχε αναλάβει την δεξίωση είχε φέρει ένα σωρό γλυκά και τα είχαν εκτεθειμένα στον ήλιο», αναφέρουν πηγές από την επιχείρηση.

«Ήταν μπουφές άρα δεν ξέρουμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Πήγαμε στο νοσοκομείο γιατί ο σύζυγος μου λιποθύμησε και εγώ δεν ένιωθα καλά.

Το γλέντι έληξε επεισοδιακά με τον υπεύθυνο του κτήματος όσο και τον υπεύθυνο του catering να συλλαμβάνονται», αναφέρει καλεσμένος .

Ποιες είναι οι «ύποπτες» τροφές

Σε μερικές μέρες θα γίνει γνωστό από τα εργαστήρια ποια ήταν τελικά η τροφή που ευθύνεται για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Ιωάννης Γιαβάσης, εξηγεί στο LIVE NEWS πως είναι συχνά τέτοια περιστατικά σε γλέντια και πανηγύρια όπου οι τροφές παραμένουν εκτεθειμένες σε υψηλές θερμοκρασίες.

«Τα διατηρούν σε θερμοθάλαμο ή με ρεσό πολλή ώρα ζεστά σε θερμοκρασία η οποία δεν τα σκοτώνει. Άρα το διατηρούμε ζεστό πολλή ώρα δεν είναι καλό».

Οι καλεσμένοι είναι εκτεθειμένοι σε έναν τέτοιο πιθανό κίνδυνο από τη στιγμή μάλιστα που δεν ξέρουν πως μαγειρεύτηκε το φαγητό.

Υπάρχουν όμως κάποιες «ύποπτες» τροφές που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν μικροοργανισμούς και μικρόβια αν δεν διατηρούνται στις σωστές συνθήκες.

«Το ρύζι, ζυμαρικά τα οποία συνήθως τα διατηρούμε ζεστά αλλά και τρόφιμα που έμειναν εκτός ψυγείου ενώ δεν έπρεπε όπως γαλακτοκομικά».

Οι καλεσμένοι ανέφεραν πως είδαν τα γλυκά εκτεθειμένα για πολλή ώρα στον ήλιο. Οι ειδικοί εξηγούν κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία.

«Αν είναι γλυκά που έχουν γαλακτοκομικό προϊόν είναι σημαντικό πρόβλημα».

Τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ποικίλλουν ανάλογα με το μικρόβιο. Μπορεί να προκαλέσει από πονόκοιλο, αδιαθεσία μέχρι εμετό και διάρροια.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων αλλά και από τα τρόφιμα, που έχουν σταλεί στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use