Ένοχος ο Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Ένοχος ο Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς Ένοχος ο Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς
Ένοχος ο Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Ένοχο κήρυξαν τον τέως (και εκ νέου υποψήφιο) πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οι ένορκοι δικαστηρίου της Νέας Υόρκης και για τις 34 κατηγορίες στη δίκη για την υπόθεση του χρηματισμού της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, με αντάλλαγμα εκείνη να μην μιλήσει για τη σχέση της μαζί του τη δεκαετία του 2000.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο Τραμπ προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή της Ντάνιελς, ώστε να μην μιλήσει δημόσια για τη σχέση του μαζί της.

Το δικαστήριο άκουσε 22 μάρτυρες σε διάστημα έξι εβδομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Στόρμι Ντάνιελς, της οποίας η φερόμενη σεξουαλική επαφή με τον Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης.

Μετά από διαβούλευση δύο ημερών, οι ένορκοι ανακοίνωσαν ότι έκριναν τον Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτείτο ομοφωνία.

Η ετυμηγορία βυθίζει τις ΗΠΑ σε “αχαρτογράφητα ύδατα” ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όταν ο Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, αναμένεται να αντιμετωπίσει ξανά, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ, 77 ετών, αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αν και άλλοι καταδικασθέντες για παρόμοια αδικήματα συχνά λαμβάνουν μικρότερες ποινές, πρόστιμα ή αναστολή.

Πιθανή φυλάκιση δεν τον εμποδίζει νομικά να διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία ή να αναλάβει το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use