Ένας νεκρός και τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη

Πτήση αεροπλάνου Πτήση αεροπλάνου
Ένας νεκρός και τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, ύστερα από έντονες αναταράξεις.

Το Boeing 777-300ER μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, όπως ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το αεροπλάνο Boeing 777 της Singapore Airlines αναχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο το βράδυ της Δευτέρας στις 22:17 τοπική ώρα, με προορισμό την Σιγκαπούρη. Ωστόσο, η πτήση SQ321 φέρεται να αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις κατά την είσοδό της στον εναέριο χώρο στην περιοχή, η οποία αυτή τη στιγμή πλήττεται από ακραίες τροπικές καταιγίδες.

Το αεροπλάνο – με κωδικό 9V-SWM – αναγκάστηκε να εκτραπεί προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Suvarnabhumi στην Μπανγκόκ όπου πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λίγο πριν από τις 4 μ.μ. τοπική ώρα. Είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης στις 6:10 μ.μ. τοπική ώρα.

Ασθενοφόρα εθεάθησαν στον διάδρομο δίπλα στο αεροπλάνο. Το Thailand’s 3PlusNews ανέφερε ότι διασώστες βρίσκονταν στο σημείο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περίπου 30 ακόμη τραυματίστηκαν, οδηγώντας στην αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σε ανακοίνωσή της στο Facebook, η Singapore Airlines επιβεβαίωσε το περιστατικό.

«Η πτήση SQ321 της Singapore Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Λονδίνο (Heathrow) προς τη Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσης», ανέφερε η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. «Το αεροσκάφος εκτράπηκε προς την Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 1545 μ.μ. τοπική ώρα.

Διαβάστε επίσης:  Επ'αυτοφώρω συνελήφθησαν 3 νεαροί την ώρα που έκλεβαν ΑΤΜ, στη Θεσσαλονίκη

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες και ένας νεκρός επιβάτης στο Boeing 777-300ER. Συνολικά επέβαιναν 211 επιβάτες και 18 άτομα πλήρωμα. Η Singapore Airlines εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του αποθανόντος».

«Προτεραιότητά μας είναι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα που βρίσκονται εντός του αεροσκάφους. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για να παράσχουμε την απαραίτητη ιατρική βοήθεια και στέλνουμε μια ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαστεί.» συμπληρώνει η εταιρεία.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use