Aντιδράσεις από Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για την επίθεση Ιράν – Καταδικάζει και η ΕΕ

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την απερίσκεπτη επίθεση του ιρανικού καθεστώτος εναντίον του Ισραήλ. Αυτά τα χτυπήματα κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν εντάσεις και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. Το Ιράν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι σκοπεύει να σπείρει το χάος στην αυλή του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

ΙΤΑΛΙΑ: Η Ιταλία παρακολουθεί «με προσοχή και ανησυχία» την κατάσταση, τόνισε μέσω X ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

ΕΥΡΩΠΗ: Η ΕΕ «καταδικάζει» την «απαράδεκτη» κλιμάκωση

«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ» τόνισε μέσω Χ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Καταδικάζουμε την εξελισσόμενη επίθεση, η οποία μπορεί να βυθίσει ολόκληρη την περιοχή στο χάος, με τον πλέον σθεναρό τρόπο», τόνισε μέσω X (του πρώην Twitter) η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ.

ΓΑΛΛΙΑ: Η Γαλλία «καταδικάζει» την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, η οποία τόνισε πως επιδεινώνει την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή.

 

 

 

 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use