Μετά από “σαφάρι” ελέγχων… πρόστιμα σε έξι επιχειρήσεις για προϊόντα «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη

Πρόστιμα ύψους 243.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε έξι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης επί συνόλου έντεκα ελέγχων που διενεργήθηκαν από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Θεσσαλονικη

Σύμφωνα με το thestival.gr, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 34.626 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 13.03.2024 έως 15.03.2024 στις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια εκείνων που διενήργησε η υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα και έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σημαντική ήταν η συνδρομή και συνεργασία της ΔΙΜΕΑ με την ΕΛ.ΑΣ., την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (Ε.Λ.Υ.Τ.), την Κινητή Ομάδα Ελέγχου Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Ε.), καθώς και την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

Θεσσαλονικη

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους σε όλο το φάσμα του εμπορίου, χωρίς διακρίσεις. Αποτρέπουμε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, προστατεύουμε τους καταναλωτές από παραβατικές συμπεριφορές. Η ΔΙΜΕΑ θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση σε όλη την επικράτεια και όποιος παρανομεί, θα τιμωρείται».

μαιμου

Πηγή: thestival.gr

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use