Μνημόσυνο στα Τέμπη για τη «μαύρη» επέτειο από το πολύνεκρο δυστύχημα

Όπως γράφει το onlarissa.gr, οι οικογένειες των θυμάτων αποφάσισαν να μην παραστούν στην τελετή αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, ενώ σε απόσταση από τον τόπο της τελετής, θα υπάρξει ειδικά προκαθορισμένος χώρος για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Η σφοδρή σύγκρουση, ο εκτροχιασμός και η ανάφλεξη των συρμών προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο μηχανοδηγών. Οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 85. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

Η στιγμή της σύγκρουσης που «βύθισε» στο πένθος τη χώρα, καταγεγραμμένη από κάμερα ασφαλείας:

Ταυτόχρονα στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις η μία από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην Κεντρική πλατεία και η άλλη από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στις 10.30, στην Κεντρική Πλατεία, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία. Με σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Γιάννης Σκόκας τόνισε πως το «έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί», ενώ με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης στην πλατεία, θα ακολουθήσει πορεία έως την πλατεία του ΟΣΕ όπου και θα αποκαλυφθεί μνημείο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ταχυδρομείου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν. Λάρισας, με τον πρόεδρο, Μιχάλη Τζιατζιά, να απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use