ΣΟΚ στις αγορές μετά την πτώχευση της SVB

Χρήματα Χρήματα

Βουτιά στις αγορές. Αστάθεια στα χρηματιστήρια. Ελλάδα, Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος αποτυπώνουν εμφανώς στα χρηματιστήρια και αφανώς στα επιτόκια των τραπεζών τον πανικό παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία. Όλα αυτά μετά την πτώχευση της SVB.

Συγκεκριμένα

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε νωρίτερα βουτιά 4,3%. Υποχώρηση σε σχέση με την Παρασκευή κατά 3,78% και οδεύει προς τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση του από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Τα ίδια στη Γερμανία. Η μετοχή της γερμανικής Commerzbank σημείωσε πτώση 7,5% ενώ της Credit Suisse κατά 7,8%.

Στις 11:40 ώρα Ελλάδας, το Παρίσι κατέγραψε πτώση 2,95%, η Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 3,12%, το Λονδίνο 2,43% και το Μιλάνο 4,60%.

Παρέμβαση Μπάιντεν 

Η παρέμβαση της κυβέρνησης Μπάιντεν αποτυπώνει το πώς η αδιάκοπη εκστρατεία της Fed και άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό ασκεί πιέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις διεθνείς αγορές.

“Μυρίζει” 2008; 

Η κατάρρευση της SVB η μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση από το 2008.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use