Μέχρι και στους -34 βαθμούς Κελσίου θα πέσει ο υδράργυρος στις ΗΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Χιονοθύελλες έπληξαν τα βορειοδυτικά και μεσοδυτικά, ενώ πλημμύρες απειλούν τις ανατολικές ακτές και ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νότιες πολιτείες.

Οι κάτοικοι σε μεγάλα τμήματα των μεσοδυτικών πολιτειών βρέθηκαν σήμερα το πρωί αντιμέτωποι με συνθήκες παρόμοιες με χιονοθύελλες, με χαρακτηριστικά γνωρίσματα τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους ταχύτητας έως και 96 χιλιομέτρων/ώρα, οι οποίοι αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, όπως προειδοποίησε η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Το χιόνι και οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν ή να καθυστερήσουν σήμερα το πρωί περισσότερες από 700 πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ο΄ Χέαρ του Σικάγο.

Την ίδια ώρα, το Μιλγουόκι, στο Ουισκόνσιν, αναμένεται να πληγεί από τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις, καθώς χιονοθύελλες θα έχουν ως αποτέλεσμα να πέσουν 30 έως 45 εκατοστά χιονιού.

Άλλοι 13 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό ή από τη βόρεια Βιρτζίνια έως τη Νέα Αγγλία βρίσκονται υπό την απειλή των πλημμυρών λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων των περασμένων ημερών.

 

Η καταιγίδα αναμένεται να ενταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, με το χιόνι να πλήττει τις μεσοδυτικές πολιτείες και ισχυρές καταιγίδες στα νότια, την ώρα που ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στους -34 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές εκτάσεις στο βόρειο τμήμα, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use