Το Λιμενικό ενημερώνει τα ελληνικά πλοία: Μακριά από την Ερυθρά θάλασσα

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το περασμένο Σάββατο η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε επείγον σήμα προς τα υπό ελληνική σημαία ή ελληνικών συμφερόντων πλοία που κινούνται στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, τα οποία καλεί να αποφεύγουν τα ύδατα της Υεμένης εξαιτίας των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι.

Υεμένη: Επιθέσεις από τους Χούθι έπληξαν δύο πλοία -Σε κίνδυνο οι θαλάσσιες διαδρομές στην περιοχή
Στο σήμα, που το Λιμενικό κοινοποίησε στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας, συστήνεται ακόμα στα ελληνικά ή ελληνόκτητα πλοία να πραγματοποιούν νυχτερινό διάπλου της νότιας Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

«Συνιστάται να παραμένει στη γέφυρα του πλοίου μόνο το απαραίτητο πλήρωμα, τα μέλη του πληρώματος να παραμένουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα εξωτερικά μέρη του πλοίου, να διεξάγεται άσκηση πυρκαγιάς πριν το πλοίο φτάσει στις ακτές της Υεμένης και να γίνεται έλεγχος στον εξοπλισμό ασφαλείας» αναφέρεται στο έγγραφο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Στο σήμα, τέλος, υπάρχει αναφορά στη δυνατότητα του κυβερνήτη του πλοίου να απενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης Automatic Identification System (AIS) για την προστασία των πλοίων από τον κίνδυνο πειρατείας.

 

Διαβάστε επίσης:  Το Λιμεναρχείο Βόλου απαγόρευσε το μπάνιο σε δεκάδες παραλίες λόγω των νεκρών ψαριών

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use