Και την Κυριακή 17/12 βροχές, χιόνια και παγετός – Σύσταση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα επικρατούν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας, που είναι ήδη αισθητή σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, θα γίνει και στα κεντρικά τμήματα της χώρας και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Meteo για την Κυριακή

Την Κυριακή 17/12 η κακοκαιρία αρχικά θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια τμήματα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στην Κρήτη. Στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Προοδευτικά ωστόσο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) , έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use